segunda-feira, 18 de junho de 2012

News in Slovak Republic

V každej spoločnosti sú ľudia, ktorí potrebujú pomoc. Cirkev Ježiša Krista Svätých neskorších dní pomáha, keď človek, ani s pomocou svojej rodiny, nemôže pokryť svoje základné potreby. Toto je v súlade s učeniami evanjelia Ježiša Krista, ktoré hovoria, že si máme navzájom pomáhať niesť svoje bremená (Galatským 6:2). Sociálne a humanitárne programy Cirkvi sú známe a rešpektované po celom svete. Sú štruktúrované tak, aby pomáhali človeku postarať sa o seba samého. Na prvom mieste týchto programov je princíp práce a samostatnosti.
Cirkev pomáha svojím členom v núdzi, ale tak isto poskytuje humanitárnu pomoc iným ľuďom po celom svete, bez ohľadu na ich vierovyznanie, farbu pleti, alebo národnosť. Napríklad, po skončení druhej svetovej vojny Európania obdržali jedlo, šatstvo a iné potreby od členov v Európe, a aj z iných krajín po celom svete.
Humanitárna pomoc bola poskytnutá ľuďom zo 147 krajín a každoročne činí desiatky miliónov dolárov.
V rámci svojho programu humanitárnej pomoci, organizácie Cirkvi, „HLT Aktion Nothilfe" v Nemecku a „LDS Charities" po celom svete často spolupracujú s uznávanými humanitárnymi organizáciami ako je Červený Kríž.

Nenhum comentário:

Postar um comentário